| |
eren www.galaktozemi.org

|
| Mesaj konusu: Laktozsuz Soya Sütü |
 |
|
İthal laktozsuz soya sütü ve diğer ürünleri ülkemizde satılmaktadır.
Yurt dışındaki galaktozemi hastalarının kullandığını oralardaki hastalardan öğrendim. Ancak sizler kullanmak isterseniz eğer mutlaka doktorunuzun tavsiyelerini alın ve tavsiyelerini diğer hastalarımızla paylaşın lütfen.
Bu alandaki resimler yanıltıcı olmaması amacıyla silinmiştir. |
|
Tarih:
Wed Jan 28, 2009 3:49 am |
|
Galaktozemi www.galaktozemi.org

|
| Mesaj konusu: |
 |
|
Soya ürünleri ile ilgili Üretici Firmanın yazmış olduğu cevap aşağıdadır. Konu ile ilgili Avrupa ve Amerika'daki Galaktozemi destek gruplarına mail yazdım. Cevap gelince sizlerle paylaşacağım.
1. Laktoz (=galaktoz glikoz) galaktozun bulunduğu ana kaynaktır. Alpro ürünler tabii ki laktoz içermezler fakat molekül reaksiyonu nedeniyle içlerinde galaktoz bulunabilir. Fakat çok küçük miktarlardan bahsediyoruz (Lütfen aşağıdaki açıklamaya bakınız)
2. Bazı galaktozemi hasta dernekleri tariflerde Alpro soya ürünleri kullanmayı öneriyorlar. Müşteri büyük ihtimalle böyle bir organizasyonun üyesidir? Oradan daha fazla bilgi edinebilir.
(Daha teknik bir anlatımla), Alpro soya ürünleri (et muadilleri de dahil) doğal olarak çok küçük miktarlarda stachyose ve rafinoz (sindirilmeyen oligosakaridoz) içermektedir. Stachyose ve rafinoz sakaroz ve galaktoz moleküllerinden oluşur. Bu oligosakaridozlar sindirilemediklerinden, serbest galaktoz moleküllerinin varlığı pek olası değildir fakat tamamen gözardı da edilemez.
Çevirinini orijinal hali
1. Lactose (= galactose-glucose) is the main source in which galactose can be found. Of course Alpro products don't contain lactose, but it is possible that galactose is present in our products, because of a molecule reaction. We are however talking about very small quantities. (Please see below explanation)
2. galactosemy patients cannot eat certain vegetables and fruits either!
Galaktozemi hastaları belli sebze ve meyveleri de yiyemezler.
We do know that some galactosemy patient associations recommend using Alpro soya products in recipes. The customer probably is a member of such organisation for patients? He or She should be able to retrieve more information there.
(With more technical terms) Alpro soya products (excluding meat replacers) contain naturally small amounts of stachyose and raffinose (undigestible oligosaccharides). Stachyose and raffinose are composed of sucrose- and galactose molecules. As these oligosaccharides are not digested, the presence of free galactose molecules is improbable but cannot be exluded completely. |
|
Tarih:
Sat Feb 07, 2009 2:27 am |
|
nur Yeni Üye

|
 |
|
Benim oglum 15 aylik. 8 ayliktan itibaren ona Diyet Assistanimiz tarafindan Alpro Soya ürünleri tavsiye edildi. O günden beri oglum hergün Alpro Soya Sütünden, Pudinginden ve Yogurdundan tüketiyor. Her üc ayda bir kan tahlili yapilmasina ragmen hicbir sekilde Galaktozun miktari artmiyor. Tam aksine cok sükür azaliyor ve Doktorumuzun hedefledigi miktarda suan.
Bu bilgiyi sizlerlen paylasmamin sebebi, gönül rahatligiyla bu ürünleri kullanabilmeniz icindir. |
|
Tarih:
Thu Feb 12, 2009 8:31 am |
|
eren www.galaktozemi.org

|
 |
|
Ben Türkiye'ye İthal edilen Alpro marka soya ürünleri ile ilgili (Resimleri sitemizde mevcuttur) İthalat yapan firmaya bu ürünler içerisinde laktoz varmı diye sordum. İthalatçı firma da Üretimi yapan Alpro firmasına sormuş, bu firmanın göndermiş olduğu cevap orjinal hali ile aşağıdadır.
Laktoz (=galaktoz glikoz) galaktozun bulunduğu ana kaynaktır. Alpro ürünler tabii ki laktoz içermezler fakat molekül reaksiyonu nedeniyle içlerinde galaktoz bulunabilir. Fakat çok küçük miktarlardan bahsediyoruz (Lütfen aşağıdaki açıklamaya bakınız)
(Daha teknik bir anlatımla), Alpro soya ürünleri (et muadilleri de dahil) doğal olarak çok küçük miktarlarda stachyose ve rafinoz (sindirilmeyen oligosakaridoz) içermektedir. Stachyose ve rafinoz sakaroz ve galaktoz moleküllerinden oluşur. Bu oligosakaridozlar sindirilemediklerinden, serbest galaktoz moleküllerinin varlığı pek olası değildir fakat tamamen gözardı da edilemez.
Türkiye deki doktorlar kalın haflerle yazılı detaylara çok temkinli yaklaşıyorlar. Burada mesele şu üretici firmanın çok az miktarda da olsa galaktoz bulunabilir dediği husus bizim çocuklarımızı ne derece etkiler veya etkilemez. Burada şu cümleyi atlamak lazımdır diye düşünüyorum "Bu oligosakaridozlar sindirilemediklerinden, serbest galaktoz moleküllerinin varlığı pek olası değildir."
Benim anladığım kadarıyla yurt dışında bu soya ürünlerinin kullanımı yaygın. Eğer sizin tahlil sonuçlarınızdan anormal bir şey çıkmıyorsa bu az miktardaki galaktozun zararı olmuyor demektir. Ancak yinede bu hassasiyeti doktorlarınızla paylaşarak neticeyi bizede bildirmenizi doğrusu sabırsızlıkla bekliyoruz. _________________ Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir. Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız. |
|
Tarih:
Wed Feb 18, 2009 4:46 am |
|
eren www.galaktozemi.org

|
 |
|
| eren demiş ki: |
Ben Türkiye'ye İthal edilen Alpro marka soya ürünleri ile ilgili (Resimleri sitemizde mevcuttur) İthalat yapan firmaya bu ürünler içerisinde laktoz varmı diye sordum. İthalatçı firma da Üretimi yapan Alpro firmasına sormuş, bu firmanın göndermiş olduğu cevap orjinal hali ile aşağıdadır.
Laktoz (=galaktoz glikoz) galaktozun bulunduğu ana kaynaktır. Alpro ürünler tabii ki laktoz içermezler fakat molekül reaksiyonu nedeniyle içlerinde galaktoz bulunabilir. Fakat çok küçük miktarlardan bahsediyoruz (Lütfen aşağıdaki açıklamaya bakınız)
Türkiye deki doktorlar kalın haflerle yazılı detaylara çok temkinli yaklaşıyorlar. Burada mesele şu üretici firmanın çok az miktarda da olsa galaktoz bulunabilir dediği husus bizim çocuklarımızı ne derece etkiler veya etkilemez. Burada şu cümleyi atlamak lazımdır diye düşünüyorum "Bu oligosakaridozlar sindirilemediklerinden, serbest galaktoz moleküllerinin varlığı pek olası değildir."
Benim anladığım kadarıyla yurt dışında bu soya ürünlerinin kullanımı yaygın. Eğer sizin tahlil sonuçlarınızdan anormal bir şey çıkmıyorsa bu az miktardaki galaktozun zararı olmuyor demektir. Ancak yinede bu hassasiyeti doktorlarınızla paylaşarak neticeyi bizede bildirmenizi doğrusu sabırsızlıkla bekliyoruz. |
Konu ile ilgili bana gönderilen mailde özet olarak;
Almanya'daki doktor Alpro soya mamüllerinde galaktoz %0 dir.sayet varsa bile 0,1`dir ve bu miktarında vücuda hiçbir zararı yoktur. Bu ürünler zararlı olsa biz bu rizki göze alıp hastalarımıza önermeyiz. Zaten tahlil sonucları bunun en bariz örneğidir, Türkiye'nin soya ürünlerine karsi hassasiyetini anlamiyorum şeklinde beyanda bulunmuş. _________________ Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir. Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız. |
|
Tarih:
Sat Feb 21, 2009 4:54 am |
|
eren www.galaktozemi.org

|
 |
|
Benim anladığım kadarıyla yurt dışında bu soya ürünlerinin kullanımı yaygın. Eğer sizin tahlil sonuçlarınızdan anormal bir şey çıkmıyorsa bu az miktardaki galaktozun zararı olmuyor demektir. Ancak yinede bu hassasiyeti doktorlarınızla paylaşarak neticeyi bizede bildirmenizi doğrusu sabırsızlıkla bekliyoruz. |
Konu ile ilgili bana gönderilen mailde özet olarak;
Almanya'daki doktor Alpro soya mamüllerinde galaktoz %0 dir.sayet varsa bile 0,1`dir ve bu miktarında vücuda hiçbir zararı yoktur. Bu ürünler zararlı olsa biz bu rizki göze alıp hastalarımıza önermeyiz. Zaten tahlil sonucları bunun en bariz örneğidir, Türkiye'nin soya ürünlerine karsi hassasiyetini anlamiyorum şeklinde beyanda bulunmuş. |
Konu ile ilgili uzman bir diyetisyen ile görüşen hasta yakını arkadaşımıza "bize göre bu ürünler galakoz içeriyor, bu bilimsel bir sonuç değil mi? sorusuna cevap olarakta "yorum farkı" bizde serbest olup onlarda yasak olanlar da var" şeklinde cevap verilmiş. _________________ Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir. Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız. |
|
Tarih:
Mon Feb 23, 2009 5:14 am |
|
eren www.galaktozemi.org

|
 |
|
Alpro soya ürünlerini Türkiye’ye ithal eden firma temsilcisinin göndermiş olduğu maili sizlerle paylaşıyorum.
Merhaba
Konu hakkındaki hassasiyetinizi anlıyoruz.
Size şunu kesinlikle belirtmek isteriz ki Türkiye’ye ithal edilen Alpro soya sütünün üretim ve içerik olarak hiçbir şekilde Avrupa’da satılanlar arasında farkı yoktur.
İthal bir ürün söz konusu olduğunda Türkiye’ye aynı ürününün farklı kalitelerde olanının gönderilmesi söz konusu bile olamaz.
Ayrıca Türkiye’de Alpro soya sütü üretimi olmadığını da garanti edebiliriz. Zira fabrikasına gittiğiniz zaman bu üretim şeklinin çok pahalı ve emek isteyen bir iş olduğunu görebilirsiniz.
Bir sorunuz olduğunuzda her zaman yardımınıza hazırız.
Saygılarımızla,
Özlem Demirci
Demak gıda ltd
Tel : 0 212 289 00 33 _________________ Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir. Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız. |
|
Tarih:
Wed Feb 25, 2009 4:43 am |
|
Galaktozemi www.galaktozemi.org

|
 |
|
Kıymetli hocamız Dr. Dyt. Hülya Gökmen Özel’in Serbest olan soya, pirinç ve yulaf ürünleri ile ilgili hazırlamış olduğu liste kısa süre içerisinde sitemizde yayımlanacaktır. Lütfen bütün soya ürünlerinin aynı olduğu düşüncesi ile hareket etmeyiniz. Bazı soya ürünlerinin laktoz / galaktoz içerebileceğini unutmayınız. _________________ Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir. Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız. |
|
Tarih:
Thu Feb 26, 2009 6:13 am |
|
|