| |
Galaktozemi www.galaktozemi.org

|
| Mesaj konusu: Bilgi isteği |
 |
|
Kimden: ogultur@hotmail.com
Gönderilme Tarihi: 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:10:36
Kime: galaktozemi@hotmail.com
ben4 sene önce 3 aylık bır kızımı kaybettım şimdi 4 yaşında bir oğlum var.galaktozemı hastası.kızımı şikayetleri de aynıydı fakat teşhis konulamadığından onu kaybettık.benim sorum oğlum ömür boyu diyet yapmak zorundamı.bu hastaların iyi olma şansı yokmu.daha şimdiden her şeyı istiyor.hastanedekı diyetısyen doktor ülker bitter çikolatayı yıyebillir dedi.benim kafama takılan onda kakao yokmu.bir diger korkıumda bir çocuk daha olsa oda galaktozemı hstası olurmu.olsa bile oda kızım gibi ağır geçirir mi. şimdiden teşekkürler |
|
Tarih:
Tue Mar 06, 2007 5:31 am |
|

|
| Mesaj konusu: |
 |
|
Sevgili kardeşim kızını kaybetmene çok üzüldüm. Benimde 4 yaşında galaktozemi hastası oğlum var, galaktozemi hastalığının diğer çoçuklarda da görülme riskinin %25 olduğunu biliyorum. Benim 1 yaşında kızım var o gayet sağlıklı. Eğer çoçuk düşünüyorsanız mutlaka doktor kontrolünde olmanızı tavsiye ederim.
Galaktozemi hastalığının şuan diyet hariç tedavisi yok ancak tıp sürekli gelişmektedir buna paralel olarak inşalah ilerde bu hastalığın tedavisini de mümkün kılarlar diye ümit ediyoruz.
Bizim diyetisyenimiz bize eti piknik ve pronot isimli büsküvilerde laktoz ve galaktoz olmadığını söyledi onları çoçuğumuza yediriyoruz. Ancak sizin belirttiğiniz ülker bitter isimli çukolata hakkında bilgim yok ama yağ oranı düşün çukolatanın zararsız olduğunu biliyorum yine bu konuyu diyetisyeninizle konunuşup teyit ederseniz iyi olur. |
|
Tarih:
Tue Mar 06, 2007 5:41 am |
|
heartmaker Yeni Üye

|
| Mesaj konusu: bilgi paylaşımı |
 |
|
| Sizden deneyim ve bilgi paylaşımı rica ediyorum |
|
Tarih:
Sat Jan 10, 2009 1:59 am |
|
fatmasuheyla Yeni Üye

|
 |
|
| merhaba benim kardeşim 16 yaşında ve galaktozemi hastası. hastalıkta verilen diyete uyulduğu sürece sorun yaşamazsınız. hastalık 2 aylıkken tanısı konuldu. merak ettiğiniz konularda belki yadımcı olabilirim. |
|
Tarih:
Sun Mar 01, 2009 5:18 am |
|

|
 |
|
| Aramıza hoşgeldiniz. Tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız bizleri memnun edecektir. |
|
Tarih:
Sun Mar 01, 2009 6:12 am |
|
|