Galaktozemi hastaları ve hasta yakınları Web sitesi
www.galaktozemi.org :: Başlık Görüntüleniyor - Bilgi isteği
Geçerli Zaman: Mon Sep 06, 2010 2:56 am
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası
Cevaplanmayan mesajlar
Information Bilgi isteği

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası » Galaktozemi   
Önceki başlık :: Sonraki başlık
YazarMesaj
Galaktozemi
www.galaktozemi.org

Mesaj konusu: Bilgi isteği Alıntıyla Cevap Ver

Kimden: ogultur@hotmail.com
Gönderilme Tarihi: 28 Şubat 2007 Çarşamba 13:10:36
Kime: galaktozemi@hotmail.com

ben4 sene önce 3 aylık bır kızımı kaybettım şimdi 4 yaşında bir oğlum var.galaktozemı hastası.kızımı şikayetleri de aynıydı fakat teşhis konulamadığından onu kaybettık.benim sorum oğlum ömür boyu diyet yapmak zorundamı.bu hastaların iyi olma şansı yokmu.daha şimdiden her şeyı istiyor.hastanedekı diyetısyen doktor ülker bitter çikolatayı yıyebillir dedi.benim kafama takılan onda kakao yokmu.bir diger korkıumda bir çocuk daha olsa oda galaktozemı hstası olurmu.olsa bile oda kızım gibi ağır geçirir mi. şimdiden teşekkürler
MesajTarih:
Tue Mar 06, 2007 5:31 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
Galaktozemi
www.galaktozemi.org

Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili kardeşim kızını kaybetmene çok üzüldüm. Benimde 4 yaşında galaktozemi hastası oğlum var, galaktozemi hastalığının diğer çoçuklarda da görülme riskinin %25 olduğunu biliyorum. Benim 1 yaşında kızım var o gayet sağlıklı. Eğer çoçuk düşünüyorsanız mutlaka doktor kontrolünde olmanızı tavsiye ederim.

Galaktozemi hastalığının şuan diyet hariç tedavisi yok ancak tıp sürekli gelişmektedir buna paralel olarak inşalah ilerde bu hastalığın tedavisini de mümkün kılarlar diye ümit ediyoruz.

Bizim diyetisyenimiz bize eti piknik ve pronot isimli büsküvilerde laktoz ve galaktoz olmadığını söyledi onları çoçuğumuza yediriyoruz. Ancak sizin belirttiğiniz ülker bitter isimli çukolata hakkında bilgim yok ama yağ oranı düşün çukolatanın zararsız olduğunu biliyorum yine bu konuyu diyetisyeninizle konunuşup teyit ederseniz iyi olur.
MesajTarih:
Tue Mar 06, 2007 5:41 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
heartmaker
Yeni Üye

Mesaj konusu: bilgi paylaşımı Alıntıyla Cevap Ver

Sizden deneyim ve bilgi paylaşımı rica ediyorum
MesajTarih:
Sat Jan 10, 2009 1:59 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
fatmasuheyla
Yeni Üye

merhaba benim kardeşim 16 yaşında ve galaktozemi hastası. hastalıkta verilen diyete uyulduğu sürece sorun yaşamazsınız. hastalık 2 aylıkken tanısı konuldu. merak ettiğiniz konularda belki yadımcı olabilirim.
MesajTarih:
Sun Mar 01, 2009 5:18 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
Galaktozemi
www.galaktozemi.org

Aramıza hoşgeldiniz. Tecrübelerinizi bizlerle paylaşmanız bizleri memnun edecektir.
MesajTarih:
Sun Mar 01, 2009 6:12 am
Mesajları göster:   
Tüm zamanlar GMT +10 Saat
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası » Galaktozemi  

Geçiş Yap:  
¢éÍÁÙÅ·ÑèÇä»
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

:: Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group ::
İletişim: bilgi@galaktozemi.org    MSN: galaktozemi@hotmail.com
Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir.
Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız.
Sayfa Üretimi: 0.084 Saniye  
Galaktozemi Web Sitesi Galaktozemi Web Sitesi Galaktozemi Web Sitesi