Galaktozemi hastaları ve hasta yakınları Web sitesi
www.galaktozemi.org :: Başlık Görüntüleniyor - küçük ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle....
Geçerli Zaman: Mon Sep 06, 2010 3:00 am
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası
Cevaplanmayan mesajlar
Information küçük ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle....

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası » Tanışma Köşesi   
Önceki başlık :: Sonraki başlık
YazarMesaj
erensule
Yeni Üye

Mesaj konusu: küçük ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle.... Alıntıyla Cevap Ver

merhaba benim oğlum 10 aylık galaktozemi .bizimde daha yeni öğrendiğimiz bir bilgiyi paylaşmak istedim sizlerle .keçi boynuzu yani harnup pekmezinde sütteki kalsiyum un 3 katı olduğunu öğrendik.ben bebeğime günde 1 çorba kaşığına yakın veriyorum.ve daha bir çok faydalarıda var.internetten sizlerde araştıra bilirsiniz.bizim çocuklarımız süt alamadığı için kalsiyum kısmının hepimizi ilgilendirdiğini düşündüğüm için bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.lütfen sizlerde yaralanın bundan. Wink
MesajTarih:
Tue Mar 03, 2009 7:24 pm
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
eren
www.galaktozemi.org

Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Aramıza hoşgeldiniz. Paylaşım için teşekkür ederiz.

ÜRÜN KOD : 270
KATKI MADDESİNİN ADI : Lactic Acid (Laktik asit)

Laktozun belirli bakterilerle kombine olduğu zamam teşekkül eden keskin ve acı lezzette bir asittir. Gıda maddelerinde hem ekşi tadı vermek için, hem de koruyucu olarak kullanılır. Peynir ve yoğurt gibi ürünlerde doğal olarak bulunur. Asitliği düzenleyicidir; bebeklerin sindirimi zordur; tatlılar, salata sosu, bebe maması ve şekerlemelerde kullanılır.

ÜRÜN KOD : 966
KATKI MADDESİNİN ADI : Lactitol

Sentetik karbohidratalkol. Süt şekeri (laktoz) dan üretilir. Peynir altı suyundan. Kaymaktan elde edilir. Pekçok fırın ve şekerleme ürünlerinde kullanılır.
Wed Mar 04, 2009 3:16 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSN Messenger
eren
www.galaktozemi.org

Mesaj konusu: Re: küçük ama önemli bir bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle. Alıntıyla Cevap Ver

erensule demiş ki:
merhaba benim oğlum 10 aylık galaktozemi .bizimde daha yeni öğrendiğimiz bir bilgiyi paylaşmak istedim sizlerle .keçi boynuzu yani harnup pekmezinde sütteki kalsiyum un 3 katı olduğunu öğrendik.ben bebeğime günde 1 çorba kaşığına yakın veriyorum.ve daha bir çok faydalarıda var.internetten sizlerde araştıra bilirsiniz.bizim çocuklarımız süt alamadığı için kalsiyum kısmının hepimizi ilgilendirdiğini düşündüğüm için bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.lütfen sizlerde yaralanın bundan. Wink

Kıymetli hocamız Dr. Dyt. Hülya Gökmen Özel hanımefendinin dikkatini çeken alıntı yaptığım konu ile ilgili tespitleri aşağıya çıkartılmıştır.

Pekmez iyi bir kalsiyum kaynağı ve ayrıca tuketilmesini de siddetle onerdigimiz bir besin ama, sutle saglanan kalsiyum kadar pekmezle kalsiyum almak mumkun degil, cunku o yas grubundaki bir cocuk gunde 3-4 tatlı kaşığı civarında pekmez tuketebilir, bu da kalsiyum ihtiyacının cok az bir kısmını karşılar, oysa o yas grubundaki cocuk sut icebilseydi kalsiyum ihtiyacinin hemen hemen hepsini 500-600 ml sut veya mama ile karşıayacaktı, bu durumda o cocuk icin en iyi kalsiyum kaynagı diyetisyeni veya doktoru hangi mamayı kullanıyor ise (laktozsuz veya soya bazli) o olmalıdır, eksik kalan kısımda dısarıdan suplemantasyon olarak verilmelidir. Pekmez de kullanmasini oneriyoruz ama pekmez tek basına kalsiyum ihtiyacini karşılayan bir besin degildir.
Wed Mar 04, 2009 6:35 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSN Messenger
erensule
Yeni Üye

Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

merhaba; yazım hakkında bize gerekli bilgi akışını sağladığınız için teşekkürler.bize bir bütün halinde ettiğiniz yardımlar için de çok teşekkürler Smile
MesajTarih:
Mon Mar 09, 2009 6:54 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Tüm zamanlar GMT +10 Saat
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası » Tanışma Köşesi  

Geçiş Yap:  
¢éÍÁÙÅ·ÑèÇä»
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

:: Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group ::
İletişim: bilgi@galaktozemi.org    MSN: galaktozemi@hotmail.com
Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir.
Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız.
Sayfa Üretimi: 0.113 Saniye  
Galaktozemi Web Sitesi Galaktozemi Web Sitesi Galaktozemi Web Sitesi