Galaktozemi hastaları ve hasta yakınları Web sitesi
www.galaktozemi.org :: Başlık Görüntüleniyor - bilgi almak istiyorum.
Geçerli Zaman: Mon Sep 06, 2010 3:13 am
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası
Cevaplanmayan mesajlar
Information bilgi almak istiyorum.

Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası » Tanışma Köşesi   
Önceki başlık :: Sonraki başlık
YazarMesaj
erensule
Yeni Üye

Mesaj konusu: bilgi almak istiyorum. Alıntıyla Cevap Ver

sitede okumuştum biri; en az 6 hafta eskimiş eski kaşar verebildiğini yazmıştı bu olasımı?
almanya ve ingilteredeki diyetlerle bizimkileri karşılaştırınca farklar var.mesela mercimek vs kuru baklagiller serbest.oralardaki diyet listeleri türkiyedekine kıyasla daha esnek ve farklı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Rolling Eyes mesela ben çocuğuma mercimek çorbası içirebilecekmiyim?
bu konular hakkında sizden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Smile
MesajTarih:
Mon Mar 09, 2009 7:31 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönder
eren
www.galaktozemi.org

Mesaj konusu: Re: bilgi almak istiyorum. Alıntıyla Cevap Ver

erensule demiş ki:
sitede okumuştum biri; en az 6 hafta eskimiş eski kaşar verebildiğini yazmıştı bu olasımı?
almanya ve ingilteredeki diyetlerle bizimkileri karşılaştırınca farklar var.mesela mercimek vs kuru baklagiller serbest.oralardaki diyet listeleri türkiyedekine kıyasla daha esnek ve farklı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Rolling Eyes mesela ben çocuğuma mercimek çorbası içirebilecekmiyim?
bu konular hakkında sizden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Smile

Ben galaktozemi konusunda yaklaşık 7 yıldır araştırma yapıyorum. Bu konuda uzman değilim ancak gördüğüm kadarıyla İlgiltere, Amerika, Almanya ve Avusturalya'da galaktozemi konusunda farklı diyet uygulamaları var. Daha düne kadar bizim ülkemizde soya ürünlerine çok temkinli yaklaşılırken bugün bazı ürünlerin serbest olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hassasiyette sanırım uzmanların görüş farklılıklarından kaynaklanıyor diye değerlendiriyorum. Tabi şunuda unutmamak lazım her ülkede üretilen veya paketlenen ürün farklı aşamalardan geçiriliyor veya farklı katkı maddeleri kullanılıyor olabilir. İçeriğinden kesin emin olunmayan besinlerin kullanılması sakıncalı olur diye düşünüyorum.

Mercimek konusunda bizim ülkesindeki bazı uzmanlarımızın temkinli olduğunu biliyorum. Ancak yurt dışında kullanıldığını da biliyorum. Şunu belirtmek isterim mercimekteki galaktoz miktarı 116'dır. İnek sütündeki bu oran ise ortalama 3.500 civarındadır. Bunu bazı hastaların kullanması belki enzim oranlarının yüksek olması ve bunu tolere edebilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Sizin doktorunuzun tavsiyesine göre hareket etmeniz daha faydalı olur düşüncesindeyim. Bu konuda farklı bilgilere ulaşabilirseniz lütfen bizlerle paylaşın.
Tue Mar 10, 2009 5:33 am
Top of PageKullanıcı profilini görÖzel mesaj gönderE-posta'yı gönderKullanıcının web sitesini ziyaret etMSN Messenger
Mesajları göster:   
Tüm zamanlar GMT +10 Saat
Yeni Başlık Gönder Cevap Gönder
www.galaktozemi.org Forum Ana Sayfası » Tanışma Köşesi  

Geçiş Yap:  
¢éÍÁÙÅ·ÑèÇä»
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

:: Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group ::
İletişim: bilgi@galaktozemi.org    MSN: galaktozemi@hotmail.com
Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir.
Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız.
Sayfa Üretimi: 0.046 Saniye  
Galaktozemi Web Sitesi Galaktozemi Web Sitesi Galaktozemi Web Sitesi