| |
erensule Yeni Üye

|
| Mesaj konusu: bilgi almak istiyorum. |
 |
|
sitede okumuştum biri; en az 6 hafta eskimiş eski kaşar verebildiğini yazmıştı bu olasımı?
almanya ve ingilteredeki diyetlerle bizimkileri karşılaştırınca farklar var.mesela mercimek vs kuru baklagiller serbest.oralardaki diyet listeleri türkiyedekine kıyasla daha esnek ve farklı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
mesela ben çocuğuma mercimek çorbası içirebilecekmiyim?
bu konular hakkında sizden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.  |
|
Tarih:
Mon Mar 09, 2009 7:31 am |
|
eren www.galaktozemi.org

|
| Mesaj konusu: Re: bilgi almak istiyorum. |
 |
|
| erensule demiş ki: |
sitede okumuştum biri; en az 6 hafta eskimiş eski kaşar verebildiğini yazmıştı bu olasımı?
almanya ve ingilteredeki diyetlerle bizimkileri karşılaştırınca farklar var.mesela mercimek vs kuru baklagiller serbest.oralardaki diyet listeleri türkiyedekine kıyasla daha esnek ve farklı bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
mesela ben çocuğuma mercimek çorbası içirebilecekmiyim?
bu konular hakkında sizden bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.  |
Ben galaktozemi konusunda yaklaşık 7 yıldır araştırma yapıyorum. Bu konuda uzman değilim ancak gördüğüm kadarıyla İlgiltere, Amerika, Almanya ve Avusturalya'da galaktozemi konusunda farklı diyet uygulamaları var. Daha düne kadar bizim ülkemizde soya ürünlerine çok temkinli yaklaşılırken bugün bazı ürünlerin serbest olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hassasiyette sanırım uzmanların görüş farklılıklarından kaynaklanıyor diye değerlendiriyorum. Tabi şunuda unutmamak lazım her ülkede üretilen veya paketlenen ürün farklı aşamalardan geçiriliyor veya farklı katkı maddeleri kullanılıyor olabilir. İçeriğinden kesin emin olunmayan besinlerin kullanılması sakıncalı olur diye düşünüyorum.
Mercimek konusunda bizim ülkesindeki bazı uzmanlarımızın temkinli olduğunu biliyorum. Ancak yurt dışında kullanıldığını da biliyorum. Şunu belirtmek isterim mercimekteki galaktoz miktarı 116'dır. İnek sütündeki bu oran ise ortalama 3.500 civarındadır. Bunu bazı hastaların kullanması belki enzim oranlarının yüksek olması ve bunu tolere edebilmesinden kaynaklanıyor olabilir. Sizin doktorunuzun tavsiyesine göre hareket etmeniz daha faydalı olur düşüncesindeyim. Bu konuda farklı bilgilere ulaşabilirseniz lütfen bizlerle paylaşın. _________________ Buradaki bilgiler kişisel veya güvenilirliğine inanılan kaynaklardan derlenmiş görüşlerdir. Tüm iş ve işlemlerinizi doktorunuza danışınız. |
|
Tarih:
Tue Mar 10, 2009 5:33 am |
|
|